Cekam u ponedjeljak da mi bude gotov ozuzni list za nju, pa cu da je ponesem prvi put na streliste u mojem vlasnistvu. Prije toga sam samo probao 22 metka (1 okvir) od vlasnika, i to bez red dot-a kojeg sam stavio kao sto se vidi na slici. Puska je super za plinkanje po metalnim metama, ali jos cu da je isprobam pa ostavim koji dojam....
Bez problema. Nema to u nasem zakonu (BiH). To je sportska puska malokalibarska. Nista drugacija od Ceske Zbrojovke model 512, koja je takodje poluautomatska...
E to je drugo, ja sam u RH i ovdje je zakonom zabranjeno sve što liči na automatsko oružje, ali kako vidim po odgovorima na temi koju sam postavio u vezi toga ima dosta takvih komada koji liče na automat al su poluautomati i registrirani su normalno.
To je cista glupost. Znaci ljudi ne mogu uzivati u oruzju, sad sto izgleda "kao automatsko", ne znaci da cu hodati ulicom i pucati... ccc. Sreca pa u BiH imamo malo blaze zakone o oruzju.
Taktičke Operacije wrote:E to je drugo, ja sam u RH i ovdje je zakonom zabranjeno sve što liči na automatsko oružje, ali kako vidim po odgovorima na temi koju sam postavio u vezi toga ima dosta takvih komada koji liče na automat al su poluautomati i registrirani su normalno.
Kako kada ljudi u RH legalno posjeduju FAL ovke i Kalase u pravom kalibru samo poluautomatske ?
Gaston Glock wrote:To je cista glupost. Znaci ljudi ne mogu uzivati u oruzju, sad sto izgleda "kao automatsko", ne znaci da cu hodati ulicom i pucati... ccc. Sreca pa u BiH imamo malo blaze zakone o oruzju.
Zakoni u BiH varijraju u po kantonima,od jednog dod drugog kantona su potpuno razliciti kao da je druga drzava a razlikuju se cak i po opcinama.Negdje kao na srecu i u mom kantonu su jako liberalni a negdje i za zracnu trebas nabavnu dozvolu.U biti BiH jos uvjek nema pravi zakon o oruzju na drzavnom nivou pa se tu nezna ko pije ko placa.Svak tumaci zakon kako hoce.