Woolf Blaser wrote:
Ne znam samo po cemu si zakljucio da je meni drago sto sam ovdje!
ma ne woolf... nisan to mislija, ali činilo mi se da si se malo zanija i počeja prebajno opisivati Kanadu, posebno kanadsku policiju, dok ja nisan dobija takav dojam.
Evo... recimo prošeta san navačer u Gastown-u (stari centar Vancouvera), bilo je hladno i padala ledena kiša, a na sred ulice, na kojoj je bila masa prolaznika, ležala je curica od oko 15 godina, polugola, iz ruke joj je visila šprica, na prvi pogled teško je bilo reći jeli živa. Kraj nje su bila tri policajca. Pita san ih zašto mala tu leži, zašto joj ne pomognu, sklone je sa sred mokre ulice...?
Reka mi je da oni nisu kvalificirani za išta napraviti, te da moraju spriječiti nekvalificirane prolaznike da joj pokušaju pomoći. Oni očekuju stručnu ekipu da dodje po nju, ali jer njoj šprica visi iz ruke, ekipa je nije smatrala ka prioritetnu i do daljnjega su zauzeti. Ja san se zadrža u blizini skoro sat vrimena, tad mi je dosadilo a i smrza san se, pa san otiša, a mislin da cura tada više nije bila živa.
E pa jeben ti i takvu državu i takav sistem i takvu policiju...
Woolf Blaser wrote:
Ne vidim nikakav point u ovome linku.... Ako netko sa 26 god. ima raniji kriminalni dosije i dijete mu u skoli nacrta pistolj, kako bi vi reagirali...
Scrape with the law... nije kriminalni dosje, more biti i običan prekršaj...
Ali, čovika su, zbog nečega što je dite nacrtalo, policajci dočekali pred školom i stavili mu lisice...
Pa di je tu razum...???
Ti kanadski policajci su ka remote control roboti, ni korak neće napraviti dok im neko iz toplog ureda na walkie-talkie to ne kaže, a kome oni nisu bili u stanju objasniti situaciju, jer moraju pričati samo na police code, koji je jako kompliciran i neadekvatan. Oni ne smiju razmišljati i prosuditi, prave dosta idiotskih grešaka, koji znaju koštati ljudskih života, a to mi se gadi.
U korumpiranost njihovih političara neću ni ulaziti, ali mislim da su naši male bebe za njihove. Razlika je samo u tome što se u Kanadi veliku većinu ljudi da lako deportirati, pa nikome od takvih i ne pada na pamet da propituje poštenje političara... Ako ijedan političar najebe, onda je to samo zato što nije bija Team Player, pa je najeba od ostalih političara, a nikada od naroda...