nobile157 wrote:
Pucao sam na metu pokraj koje je stajao kolega, ali smo nešto testirali (a on i ja jako dobro znamo kako pucamo i što možemo a što ne) ali to nikada ne bih bilo kome preporučio niti dozvolio, osim na nekakvoj vojnoj obuci i to kada bi imao pouzdane strijelce koje sam osobno provjerio.
Uz svo dužno poštovanje, ne vidim apsolutno nikakvog opravdanog razloga za tako nešto, pa da imam ne znam koliko iskustva i da mislim da sam ne znam kako dobar i kako su male šanse da nešto po krivu može krenut, ne bi se usudio posadit nekog pored mete jer je čak i onih 1% mogućnosti da nekako ne naciljam dobro, dovoljno da me obilježi za čitav život, zatvor itd. Jednostavno nije vrijedno toga.
Apsolutno se slažem da, eventualno da je neka vojna obuka i da je to "dio prakse" pa da moj nadređeni odgovara za mene i za sve ostale, bi to sve imalo nekog smisla..ovako, taj lik može to pravdati do sutra, neće mi "prodati" svoje argumente..a pogotov onaj da svi strijelci (policajci i civili) koji pucaju "samo" na mete, a na na i ljude pored njih (tkz. combat enviroment) neće se IRL usudit povuć okidač i pucat u živo biće..jer po toj logici niko od njih IRL ne bi ikad došao u tu situaciju i reagirao..što je daleko od istine.
Sigurnosna pravila treba STRIKTNO POŠTIVATI i po njima postupati i tu je svakoj raspravi kraj.
Tako je.
BTW, Alpha, Youtube je portal koji sam po svojoj prirodi dozvoljava da svako na njemu uploada svoje uratke i pored smeća, na njemu se može naći dosta korisnih informacija i mislim da ne možeš sve stavit u isti koš.
Eo samo jedan primjer field stripping video klipova za razne tipove pištolja mogu biti veoma korisni i dati neke osnovne informacije onima koji ih namjeravaju kupit.