Što bi radili svi ti birokrati....
Ne kužim što će im onda bilježnik?
Prije smo došli na MUP,prodavatelj je odjavio oružje radi prodaje,priložila se nabavna kupca.
Kupac je prijavio na sebe i gotovo.
Ili ako živi daleko,prijavio je u roku osam dana.
Moderator: karabalic
Savrsen primjer hrvatske birokracije, zakon je ono sto on kaze da je zakon.Marin223 wrote:Rekli su da šef tako kaže da mora bit i da ne može bez toga. Mene više zanima zašto trgovina to može, a ja ne.
Također ne vidim nikakav problem u proceduri: dođem sa podatcima kupca i zahtjevom za odjavu, oni odma kontaktiraju kupca da provjere točnost podataka i da doista želi kupit oružje od mene, nakon toga odjave, a njemu počinje teć 8 dana rok za prijavu... al eto nejde, netko je tako odlučio da mora bit bilježnik jer je njima tako jednostavnije...
Upravo to !Stargazer wrote:Savrsen primjer hrvatske birokracije, zakon je ono sto on kaze da je zakon.Marin223 wrote:Rekli su da šef tako kaže da mora bit i da ne može bez toga. Mene više zanima zašto trgovina to može, a ja ne.
Također ne vidim nikakav problem u proceduri: dođem sa podatcima kupca i zahtjevom za odjavu, oni odma kontaktiraju kupca da provjere točnost podataka i da doista želi kupit oružje od mene, nakon toga odjave, a njemu počinje teć 8 dana rok za prijavu... al eto nejde, netko je tako odlučio da mora bit bilježnik jer je njima tako jednostavnije...
Ono sto pise u zakonu je manje bitno.
Ja bi poslao to na MUP pa nek ga operu radi nesposobnosti.
To je to.file wrote:Ne postoji za to sluzbena forma, u nacelu bi se mogao i rukom napisati ..
Ja (moji podaci) prodao pusku ili ves masinu tv. broja 199 dragecu(tvoji podaci), datum i potpisi. Biljeznik ovjeri potpise, i to je to
Da, slobodna forma. Iako kad dođeš kod bilježnika, on ti neće reć da to možeš i sam rukom, nego će ti uvalit da ti on to napiše na kompu i isprinta, a onda će to i brutalno naplatit... zato treba doć sa napisanim papirima, dva primjerka. Al i dalje je debilno da se to ne može riješit jednim pozivom nego treba komplicirat bilježnikom.Mirok wrote:To je to.file wrote:Ne postoji za to sluzbena forma, u nacelu bi se mogao i rukom napisati ..
Ja (moji podaci) prodao pusku ili ves masinu tv. broja 199 dragecu(tvoji podaci), datum i potpisi. Biljeznik ovjeri potpise, i to je to
Vezano za trgovine, navest ću neke: hunter kž, venatio, bojna, lovac, sekstagon, lov i ribolov...Roby111 wrote:Pozdrav svima,
novi sam na forumu, pa mi ne zamjerite ako nešto pogriješim.![]()
Pokušao sam pronaći po forumu odgovor na svoje pitanje, ali neke teme su odavno zatvorene, a vidim da su postovi na ovoj relativno novi. Trebao bi mi savjet za kupnju dobre zračne puške do 350€, uglavnom za pokretne mete, preferirani kalibar je 5,5 mm i gdje mogu kupiti.
Hvala
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest