Mislim da si odlično prošao!nijoe wrote:E, da si par tjedana ranije javio.... Ovako sam već pazario 686-3. 460 €° plus transport i davanja.
Što se tiče Security Six i usporedba sa S&W 686, slažem se da je u principu ovaj drugi je ipak nešto bolji. Međutim, ta njegova težina me smeta. Ako pogledaš jedan od najboljih na strelištu za naše uvjete, i za prosječnog strijelca, S&W Model 14, ima istu težinu kao i Security Six. Očito, oni koji su ih designirali su znali što rade.
S druge strane, kako god okreneš, Security Six sigurno ima barem 5 i više puta veću preciznost od mene, tako da nema šanse da mu dosegnem granicu preko koje bih trebao tražiti nešto znatno bolje. Trebam samo poraditi na dobrom punjenju, i vjerujem da će biti sve što od njega očekujem. S druge strane, Security Six je iznimno izdržljiv revolver. Poznati su podaci da su neki na strelištima, gdje ih se moglo iznajmiti (doduše, mahom korišteno streljivo 38 Special), dugurali i do nekoliko stotina tisuća. Za jednog se zna da je napravio 1,4 milijun, uz samo obično održavanje http://www.chuckhawks.com/ruger_security_six.htm . Nema šanse da ga poderem i da poput mačke imam 9 života.
Neki će reći zašto ne S&W Model 14? Prvo svega, "bušiti papir" za mene nije nešto čemu ću podčiniti moje streljačke aktivnosti. Daleko me više zanimaju siluete, a tu 357 Magnum ima prednost, makar i s nešto slabijim punjenjima od največih dozvoljenih. Također, Security Six inox je lijepa stvar za imati, nemam brige ako mi pokisne u lovu i ako mi ostane dan-dva neočišćen. A šta'š, lijenost dolazi s godinama
Pravo govoreći, dugo sam raznišljao i o S&W Model 66 ili 19. Na žalost, ti revolveri imaju slabu točku na donjoj strani cijevi, konusni ulaz, gdje se nerijetko dolazi do pucanje cijevi:
Problem je stanjenje koje oslabi cijev, a S&W ga je radio da bi se bubanj mogao zatvoriti.
Kad se ovakvo nešto dogodi i u SAD, problem je, a kamo li kod nas, pa onda traži gdje ga popraviti.