Zadnje dvije rečenice...jolly wrote:To je ono, sto sam prije rekao: narod na balkanu je "proklet", uvijek trazi rupu u zakonu.Stargazer wrote: Sto ako se spremnici kupe u inozemstvu? Iz razloga sto su tamo jeftiniji i dostupniji? Kako ih onda registrirati?
.
U korekciji ideje nisam rekao, da se spremnici registriraju nego da se kupnja uvede u dnevnik prodaje, poput na pr prodaje pirotehnike za plovila.
A zakon da odredi ko i sta smije imati.
Odgovor na pitanje - jest usporediti s kupnjom municije:
isto kao kad kupujes legalno municiju preko oglasa od privatnog prodavaca - fizicke osobe, gdje obojica imate oruzni list na isti kalibar.
Ovo je regulirano zakonom, a ne registrira se nigdje
Nasuprot tome, ako kupujes municiju u trgovini, trgovac te zapise u dnevnik prodaje, uz predocenje oruznog lista, da bi razduzio uvezenu robu, koja se kontrolira
Nas trgovac kod uvoza i malopradaje pokriva se sa dnevnikom prodaje, to mu je ujedno i zakonska obaveza.
A ti kao fizicka osoba, imas obavezu da budes u skladu sa zakonom.
Nije uvijek sve zapisano. I ne moze biti. Ni jedan zakon ne moze pokriti ama bas sve zivotne situacije.
Inace, ljudska bica imaju i mozak. (surprise, surprise!)
Negdje pomaze i logika stvari - to pomaze cesto u realnom zivotu, a u sudskom postupku, nisam znao, nije napisano, niko mi nije rekao, rijetko pomaze.
Za mene osobno ako je nešto li-la zakonski i ako je društvo u kojemu bih se mogao naći također upitno,onda je moj odgovor......hvala NE !
Jer ovaj čovjek da je 100% ispravan,po mome mišljenju problemi u kojima se našao i sva ta gungula nije toga vrijedna !
Zato treba izbjegavati takve dvojbene situacije i društva.