Ajkoola77 wrote:A di ubost Sabatija, a da ga ne cekam godinu dana ko Golfa Dvojku 1988 ?

Novi auto se opet isto toliko ceka. Ni pare ne pomazu.
(idem ja nedavno gledati nove aute, stoje u ducanu - ali valjda samo za izlozbu, i kaze mi trgovac, evo vas broj sasije je taj i taj, sad je na traci, nakon uplate mozete ga ocekivati VEC za 6 mjeseci!) Meni, nista jasno. Jesam li ja opet upao u socijalizam, plansku ekonomiju, 6 mjeseci cekanja, a pare spremne???? Kazem ja njemu, nije to moj auto.
Kasnije uzeo polovni. Sistem cash and carry.
Ali dobro, najcesce specijalizirano oruzje ne obiluje po ducanima. Ali se i ne kupuje stihijski na ad hoc.
Kod mene je to dugotrajan proces, da uopce odlucim sta cu.
Pa dok se nadje.
Pa dok stigne.
Itd.
Kad udjes u fazu biranja oruzja, dve godine dok stigne u kucu, to je prosjek.
Najlaske je lovcima.
Kalibar 30-06, pokriva sve, a izbor je sirok, a sa kompromisom na neki drugi model, ne gubi se skoro nista. Moze ruger, moze savage, moze CZ, moze tikka, za lov je to sve dobro, u vecini slucaja za prosjecnog lovca.
Ali oruzje za sport (ili za gust), ceka se, bira se, trazi se.... Medjutim to je oruzje za momke istancanog ukusa, i nije roba siroke potrosnje, onda se ni ne uvozi cesto (ako se uopce uvozi), a ako se uvozi, dolazi u malom broju. A ako je iz Amerika, ajme majko, dodaj na prosjek cekanja jos 6 mjeseci.
Kad udjes u svijet oruzja, samo imas muke jezove.