Mike_Torello wrote:Hrvoje wrote:Nekad je Piettu zastupao Rusan, ali to je odavno propalo.

to nisam znao da je propalo

Citajuci stare postove, moglo bi se zakljuciti da je uvozni program za crni barut isao uz svesrdni utjecaj pokojnog blackpowdera, Branka Nikolica.
Kako njega nema, onda je (mozda) taj segment uvoza utihnuo. Naime, nisam vidio ponude u zadnje vrijeme, a doduse nisam ni pitao.
Mislim da u HR, trenutno jedino Bojna uvozi oruzje na crni barut, za druge zastupnike nije mi poznato
I vjerojatno je neprofitabilno s malim prometom, pa se trgovcima ne isplati uvoziti.
Ima par godina, bas nesto prije ovog zadnjeg zakona o oruzju, bio je neki intervju sa nekim sluzbenikom o kolicini registriranog oruzja u Hrvatskoj.
Broj koji pamtim od tada, je da da je u HR, tada bilo registrirano 400 komada oruzja kategoije C.
Po meni vecinu tog broja su cinile zracne puske (5.5 mm i jace, odnosno one preko 200 m/sec koje su tada podlijegale propisima o registraciji). Iz tog bih procijenio, manje od 200 komada oruzja na crni barut u cijeloj Hrvatskoj...