dundoivica wrote:evo moj def 15 f armalite isprobao sa spremnicima raznih proizvođača i ok sve paše i sve hrani kak treba kuruza isto neznam. svaka čast svima koji se igraju nadograđuju i tuniraju svoje primjerke. jedino sam misljenja a na to je utjecao kolega u specijalcima koji duži heklera u 7.62x51 kalibru a ostatak mu kolega duži hk416 i kaže da su odlične puške. ja bi osobno da imam 20k kuna za pušku uzeo heklerovu civilnu verziju u 223. neznam eto nekako mi se čini da je od svih ovih skupih verzija ta najbolja. napominjem naravno svaka ima mane i prednosti
416 i MR 223 je pregazilo vrijeme. Puška koja je 2004 bila end game, danas je zastarila. Robert Hirt, inače tvorac Hk416 je tvorac i SIG MCXa.
Kao što Ariel kaže, HK je bila u službi 20ak godina. Od JWK-a, CAG ili ti Delte, ST6 ili ti DEVGRU i još kod mnogo Tier 1 specijalnih postrojbi. SAS valjda nije jedini koristio 416, oni su vjerni Diemaco korisnici.
Danas, većina od njih se maknula ili se miče. Bilo to zbog kalibra, zbog nedostatka ili zbog bolje ponude.
Delte su otišle na Geissele u 6mm ARC kalibar, Devgru na Noveske itd. itd.
Ukratko, kada idemo po novi auto, ne tražimo golfa iz 2004, već nešto novije i bolje.