dundoivica wrote:
nice jel ide i pištoljska drška od b5 sistems? ono što sam čuo i pročitao kažu da su puno bolje od magpulovih p drški.
Ne, meni sasvim odgovara A2 style drška, a i daleko je autentičnije.
dundoivica wrote:
nice jel ide i pištoljska drška od b5 sistems? ono što sam čuo i pročitao kažu da su puno bolje od magpulovih p drški.

tako svi koji su nešta u svijetu obuke uče takav stav prilikom pucanja. stvarno me nakon dužeg vremena vježbanja na prazno počme čak i boliti i stvarno je neugodan položaj a i dokazano je da je satri stav prilikom borbe loš iako se vjerovalo da si bočno okrenut manja meta ali jednom kad te pogodi metak u takom stavu veča je vjerojatnost da če zrno proč kroz vitalne organe nego kada si okrenut frontalno prema neprijatelju.Ariel wrote:Evolucija kuta drške je zanimljiva tema. Radi se o stavovima, prije 60-ak godina zapadne puške su rađene za bočni stav prema meti (FAL, AR). Zanimljivo, AK je 20g ranije rađen s manje bočnim stavom, pa je i kundak kraći a drška strmija, jer se radi o jurišnoj a ne preciznoj pušci. Sovjeti su zamišljali vojnike u jurišu, koij često otvaraju vatruu pokretu, a ne da zastaju, zakreću se bočno i zauzimaju stojeći stav kao na streljani.
Pokazalo se da je Kalašnjikov bio u pravu, unazad 15-ak godina AR drške su također strmije zbog stavova kod kojih je strijelac prsima okrenut prema meti (primarno zbog balističkih ploča, ali i zbog dinamike u borbi). Sličan kut ćete vidjeti i na HK416, SIG MCX/Virtus i sličnima.
Ako pokušate taj moderniji stav, vidjet ćete da kundak treba još malo uvući, pa kut šake s klasičnom AR drškom postane neprirodan i zamoran.
da li odnekud mozes izvudi slike primjera drske pojedini modela? Bilo bi zanimljivo da se moze vizualno predociti?Ariel wrote:Evolucija kuta drške je zanimljiva tema. Radi se o stavovima, prije 60-ak godina zapadne puške su rađene za bočni stav prema meti (FAL, AR).

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest