Nije to moj stav i citat, ali je duhovit.
Što se mene tiče, nisam se cijepio da umrem, nego da umanjim rizik zaraze i teških ishoda.
A ovo što se zadnjih dana događa je političko samoubojstvo graniture na vlasti. Nakon trideset godina u kojima su radili sve da narod izgubi povjerenje u vlast i sudstvo, očekuju da im se preko noći vjeruje. I tu je uzrok svega, nismo mi Danska. I pazite ovo, tko im najviše ne vjeruje? Ljudi iz samog sustava, oni koji ga poznaju iznutra ali su nisko rangirani pa nemaju od toga neke koristi. Rekao bih da je postalo toliko rizično zagovarati cjepivo, da onaj tko to radi riskira izbore, reputaciju, posao itd. Čak se i jednog Šprajca naziva hadezeovim plaćenikom (?!).
A EU očito nešto od Plenkovića traži, on to ne može ispuniti pa kreće represija. Simpatično je i to da bi jedan Milanović danas glatko pobijedio da se kandidira za predsjednika HDZ-a

.
Sve može poprimiti i razmjere prave pobune, složio bih se da je protiv pravih ljudi, ali iz krivih razloga. Nije se puno prosjevodvalo dok su nam upropaštavali budućnost krađama, vješto su koristili utakmice i povijesne mitove kako bi ljude podijelili, sad ni ustaše i partizani ne pomažu. Tragikomičan je samo razlog eventualne pobune.